Nē pelējumam: efektīvākais veids flīžu un vannas stūru tīrīšanai

Vienkāršs, bet ļoti efektīvs risinājums, kā cīnīties ar pelējumu vannas istabā.

Varētu domāt, kas gan ir tik sarežģīts vannas istabas un flīžu tīrīšanā? Tikai piliens tīrīšanas līdzekļa, dažas enerģiskas kustības, un viss ir paveikts. Bet, kad ir jāatbrīvojas no pelējuma grūti aizsniedzamās vietās, tīrīšana aizņem vairākas stundas.

Neuztraucieties: ir vienkāršs veids, kā vannas istabā likvidēt grūti likvidējamu pelējumu, neizmantojot agresīvus līdzekļus un netērējot daudz pūļu. Turpmāk mēs jums par to pastāstīsim sīkāk.

Pelējuma likvidēšana starp flīžu šuvēm

Jums būs nepieciešams ūdens, tīrīšanas sūklis (vai veca zobu birste) un balinātājs. Uzvelciet cimdus un masku (ja vēlaties), un, ja vannas istabā ir logs, turiet to atvērtu, lai vēdinātu telpu.

Vispirms notīriet teritoriju no netīrumiem, izmantojot birsti vai pat putekļu sūcēju. Pēc tam noskalojiet vietu ar ziepēm un ūdeni – tas jādara tāpēc, lai pirms pelējuma likvidēšanas savāktu pēc iespējas vairāk netīrumu.

Pēc tam samaisiet 1 daļu balinātāja un 10 daļas ūdens izsmidzinātājā un apsmidziniet ar pelējumu klāto platību. Atstājiet šķīdumu uz 5 minūtēm (var atstāt ilgāk), pēc tam noslaukiet vietu ar sūkli vai vecu zobu birsti, lai iekļūtu spraugās.

Lasi vēl: Nevainojama metode, kā uzsildīt vakardienas steiku, lai tas nekļūtu ne par “gumiju”, ne sausu “pastalu”

Visbeidzot noskalojiet un noslaukiet vannas istabas flīzes ar tīru drānu. Jūs redzēsiet spīdīgi tīru flīžu rezultātu. Ja nevēlaties izmantot balinātāju, nomainiet to ar alternatīviem līdzekļiem. Piemēram, etiķi vai ūdeņraža peroksīdu.

Vannas stūru tīrīšana

Vannas stūri ir visgrūtāk aizsniedzamās vietas tīrīšanas laikā. Tieši tur veidojas visvairāk pelējuma. Viegls veids, kā noņemt šos netīrumus, ir izmantot balinātāju kopā ar tualetes papīru vai kokvilnas vates aplīšiem.

Vispirms atplēsiet gabaliņu tualetes papīra: sloksnei jābūt pietiekami garai, lai pilnībā nosegtu netīro vietu. Salokiet to un ievietojiet vannas stūrī, pirms tam iemērcot to balinātājā vai uz balinātāja bāzes esošā tīrīšanas līdzeklī. Tagad atstājiet šķīdumu uz 12 stundām – šajā laikā tas izšķīdinās pelējumu (tāpēc pārliecinieties, ka vannas istaba ir labi vēdināma).

Dažiem 12 stundas ir pārāk ilgs laiks. Taču, ja tīrīšanu sāksiet agri no rīta, līdz vēlam vakaram līdzekli varēsiet noņemt. Vai vienkārši atstājiet to uz nakti.

Pēc 12 stundām noņemiet netīro tualetes papīru (noteikti velciet cimdus) – uz tā paliks pelējums. Pēc tam rūpīgi noskalojiet vannas stūrus. Gatavs!

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment